MUZIEKTHERAPIE /  MUZIKALE ERVARINGEN

Dat heel veel mensen het fijn vinden om met muziek bezig te zijn of om muziek te luisteren, dat weten we natuurlijk allemaal.
Waar veel mensen daarentegen niet bij stil staan is dat muziek ontzettend gezond is voor de mens! Zowel voor de geestelijke als de lichamelijke gezondheid. Je hoeft ook niet muzikaal te zijn om positieve resultaten te behalen met muzikale ervaringen/muziektherapie!
Het vermindert onder anderen pijn, reduceert stress, verbeterd de slaap, helpt bij depressie en andere negatieve emoties, stimuleert je bloedvaten, versterkt je geheugen en stimuleert je brein, brengt blijdschap, helpt bij bewegen, stimuleert creativiteit, vergroot zelfvertrouwen en vergroot het samenhorigheidsgevoel, helpt bij het gebruik van je stem en ademhaling en ga zo nog maar even door!

Alle muzikale ervaringen die in dit programma boek aangeboden worden door Nika maken allen gebruik van hetzelfde middel; muziek.
Of het nu muziek luisteren is, muziek maken of muziek deel uit laten maken van een andere ervaring. Muziek staat altijd centraal.

Naast één hoofdmiddel wat gebruikt wordt is er ook altijd één overstijgend doel; welzijn.
Welzijn in de breedste zin van het woord; lichamelijke gezondheid, geestelijk gezondheid, blijdschap, ontspanning, genieten en onder anderen stress reduceren.
Natuurlijk heeft iedere activiteit nog eigen onderliggende doelen, daarentegen dragen de activiteiten allemaal bij aan het welzijn van degene die deel uitmaken van de muzikale ervaring.

Een muzikale ervaring kan eenmalig plaatsvinden, bijvoorbeeld als workshop. Maar kan ook vaker plaats vinden wanneer het deel uitmaakt van bijvoorbeeld een behandelplan, een reeks aan workshops, een dagbesteding of gewoon als langlopende activiteit op zich. De locatie kan verschillen van ‘bij jou thuis’ tot op locatie of bij een zorginstelling. Muzikale ervaringen kunnen volgens de richtlijnen van het RIVM plaats vinden!


Wilt u inzicht in welke muzikale ervaringen Nika allemaal aan kan bieden? Stuur even een mailtje naar muzikale.ervaringen@gmail.com en ontvang het programmaboek!

(Bijna) alle muzikale ervaringen zijn geschikt voor bijna alle doelgroepen en bijna alle leeftijdscategorieën. Een muzikale ervaring kan namelijk altijd aangepast worden aan de betreffende groep waar het voor bedoeld is.
 

Een voorbeeld van veel voorkomende doelgroepen waar Nika mee werkt;

 - Kinderen en volwassenen, alle leeftijden!

 - Mensen met Autisme

 - Mensen met ADHD

 - Mensen met het syndroom van Down

 - Mensen met niet aangeboren hersenletsel

 - Mensen met Afasie

 - Mensen met Dementie

Zij gingen u voor;
- Savant Helmond
- Savant Mierlo Hout
- Savant Asten
- Savant Someren
- Savant Nuenen
- SintJan Brabantzorg Uden
- Oud-Medewerk Bronlaak Oploo
- Zorgboog Bakel
- Zorgboog Gemert

 

Mocht u vragen hebben, vrijblijvend een offerte aan willen vragen of wilt u in contact komen met Nika?
Stuur even een mailtje naar muzikale-ervaringen@gmail.com of neem contact op via 06-10593368.

Tot snel onder het genot van een muzikale ervaring!