reviews workshops & momentjes


 

Andrea over de workshop Zingen Zonder Zorgen;

Ergens in de maanden vóórdat Corona ons land bereikte, deed ik mee aan de workshop 'Zingen zonder zorgen' bij Nika van Stiphout in Helmond. De workshop is bedoeld voor mensen die graag zingen maar niet durven. Ideaal dus voor mensen die net zoals ik last hebben van faalangst maar wel graag voor (groot of klein) publiek solo zouden willen zingen.  

 

De workshop is goed doordacht, heeft een prima opbouw en je krijgt vooraf voldoende informatie en materiaal om je voor te bereiden. 

 

Wat ik er vooral prettig aan vind is allereerst dat de groep klein is; we waren als ik het me goed herinner met z'n zessen. Daarnaast helpt het enorm dat alle deelnemers min of meer in hetzelfde schuitje zitten. En verder wordt er niet van je verwacht dat je mooi of zuiver zingt, dat je noten kunt lezen etc.; al zing je kneitervals of totaal uit de maat, het doet er niet toe. Het gaat erom dat je uiteindelijk - als jij er zelf aan toe bent -  over die drempel heenstapt en een stukje durft te zingen met het groepje deelnemers als publiek. En ja, dat is me gelukt aan het eind van die ene workshop. 

 

Of ik nu voor groter of ander publiek durf te zingen? Nee, daar heb ik meer workshops voor nodig en gelukkig biedt Nika die regelmatig aan. Dus ja, zodra het weer Corona-veilig is meld ik me zeker aan voor een volgende workshop 'Zingen zonder zorgen'!