ZANG & MUZIKALE ONTWIKKELING


Niets is zo veelzijdig als zang en muziek!

Zingen en muziek heeft met zoveel verschillende dingen te maken en betekend voor zoveel verschillende mensen zoveel verschillende dingen!

 

Denk aan; het leren zingen op zich, aan ademhaling, aan zelfvertrouwen, aan ontspanning, aan ritme, aan muziek, aan melodieën, aan verbetering van spraak en stemgebruik, aan het hebben van een hobby, aan het uiten van emoties, aan het ontwikkelen van creativiteit en ga zo nog maar even door!

 

Het omvat heel veel dingen die altijd heel belangrijk zijn, maar ook net wat extra belangrijk zijn, vooral nu in deze tijd!

Gelukkig kan iedereen leren zingen en werken aan de muzikale ontwikkeling! Ben jij benieuwd wat zang en muziek voor jou of voor jouw kind(eren) allemaal kan betekenen?
Kom dan gerust even langs voor een gratis proefles!


Iedereen kan leren zingen, dus daar hoef je niet bang voor te zijn! De lessen zijn geschikt voor alle leeftijden,  worden op maat gemaakt en vinden plaats volgens de maatregelen van het RIVM.

werkwijze

Bij Nika van Stiphout Coaching kan je voor alle leeftijden terecht voor zangles/zang coaching en voor de kleintjes ook voor muzikale ontwikkeling.

Wil je graag meer informatie? Klik hieronder op de leeftijdscategorie waarin je geïnteresseerd bent!

PROEFLES INPLANNEN

Wat leuk dat je een proefles aan wilt vragen! Een proefles kun je aanvragen voor eventuele interesse in op maat gemaakte zanglessen, niet voor een vast pakket. Laat even een berichtje achter en Nika neemt snel contact met je op om alles te regelen en de les in te plannen! Of bestel de proefles snel via onze webshop!

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


UNIEKE LESMETHODE NVS©

Zingen zangles zang zangeres proefles helmond eindhoven noord-brabant zangcoach lesmethode uniek workshops

De lessen bij Nika van Stiphout Coaching onderscheiden zich op vele fronten. Onder andere door de achtergrond en opleiding van Nika, de laagdrempeligheid van de lessen maar vooral door de werkwijze en unieke lesmethode van Nika welke zij zelfstandig heeft ontwikkeld.

De kernwaarden van de zangmethode;

- De les methode is laagdrempelig en voor iedereen!
- Jij bepaalt, jij kiest, jij leert, jij groeit!
- Stap voor stap, alles in fases!

De methode bestaat uit 3 duidelijke, makkelijke en fijne stappen, ook wel fases. En is speciaal ontworpen op een manier dat iedereen kan leren zingen en dit als fijn en leuk ervaart!

Door de lesmethode van Nika zal je er al snel genoeg achter komen dat iedereen kan leren zingen, kan leren omgaan met de eigen stem, ademhaling, ontspanning, of veel plezier kan beleven en wat daar precies bij komt kijken!

Zangles/coaching bij Nika van Stiphout kan al vanaf het moment dat kinderen leergierig worden met betrekking tot zingen en muziek. De jongste leerling was tot nu toe 6 jaar oud. Daarnaast ben je ook nooit te oud om te starten met zangles, de oudste leerling bij Nika van Stiphout was 72 jaar.

 

 

Klik op download om het gehele verhaal, de visie en een beknopte versie van de unieke zangmethode van Nika van Stiphout te lezen. Wil je de gehele versie aanschaffen? Vul dan hieronder het contactformulier in.

Download
Nika's verhaal, visie en unieke zangmethode
Zangmethode NvS (versie site).pdf
Adobe Acrobat document 2.8 MB

ZANGDOCENT/WORKSHOPLEIDSTER

NIKA VAN STIPHOUT

Zingen zangles zang zangeres proefles helmond eindhoven noord-brabant zangcoach lesmethode uniek workshops

Nika van Stiphout is een 24 jarige singer-songwriter, zangeres, zangdocent, workshopleidster- en ontwikkelaar,  creatief- en muziektherapeut en sociaal agaoog uit Helmond. Ze geeft vanaf haar 16e zanglessen en is eigenaresse van Nika van Stiphout Coaching.

 

Ze onderscheidt zich van menig ander zangcoach door haar eigen unieke zangmethode, door haar HBO studie Social Studies en werkervaring in de zorgsector als sociaal agoog. Met specialisaties in werken met kinderen en volwassenen met onder anderen zware lichamelijke en geestelijke beperkingen, Autisme, ADHD en niet aangeboren hersenletsels. Naast zangcoaching biedt Nika ook creatieve coaching en coaching voor geestelijke gezondheidsproblemen. Daarnaast heeft ze ook de diploma's Zang en Creatieve Therapie op zak.


LOCATIE MOGELIJKHEDEN

Zangles op locatie

Zangles van Nika van Stiphout kan je onder anderen krijgen op haar les locatie. Haar lesruimte bevindt zich in Wijkhuis De Fonkel in Helmond.

ZANGLES AAN HUIS

Daarnaast biedt Nika ook zangles aan huis. Vind je het fijner om les te krijgen in je eigen vertrouwde omgeving of ben je beperkt in je mobiliteit? Nika komt bij je thuis in een straal van 15km vanaf haar leslocatie op de Prinskarelstraat 123 in Helmond. Verder blijft de werkwijze hetzelfde als wanneer je op haar leslocatie les zou krijgen. Gaat het niet om privé lessen? Vraag dan even naar de mogelijkheden.

ONLINE ZANGLES

Ten slotte biedt Nika ook online zangles. Hierdoor heeft Nika niet alleen leerlingen uit de buurt maar door heel Nederland! Het enige wat je nodig hebt is een ruimte waar je ongestoord kunt zingen en de les kunt volgen, een goede internet verbinding, en een apparaat waarvan af je muziek kunt afspelen los van het apparaat waar je mee video belt (bijvoorbeeld een laptop, telefoon of speaker). Ook hier blijft de werkwijze hetzelfde als wanneer je op Nika's leslocatie les zou krijgen.


werkwijze corona pandemie

Zingen zangles zang zangeres proefles helmond eindhoven noord-brabant zangcoach lesmethode uniek workshops

13 mei 2020.

Het Coronavirus is iets waar we met z'n allen komende tijd mee moeten leven. Misschien nog wel voor een lange tijd zelfs. We moeten nog beter op elkaar letten, (net zoals altijd) aardig voor elkaar zijn en rekening met elkaar houden.

Op dit moment, 13 mei 2020, zitten we midden in wat versoepelingen. Hopelijk gaat dit goed en krijgen we hierdoor weer wat meer mogelijkheden en vrijheden.
Voor Nika van Stiphout (zang) coaching houdt dit in dat we na maanden van alleen online lessen en coaching ook weer langzaam face to face afspraken kunnen aannemen en inplannen. Hier zijn we natuurlijk ontzettend blij mee!

Wat houdt dit in voor de privé en duo zanglessen, therapie of coaching?

Deze kunnen vanaf 20 mei zowel online als op locatie plaats vinden. Houdt zoveel mogelijk afstand van elkaar. Er zijn bij een privé les 2 mensen aanwezig in het lokaal.  Er zijn bij duo lessen maximaal 3 mensen aanwezig in het lokaal. Kom zoveel mogelijk alleen. We blijven ten alle tijden op 1,5e meter afstand.

Wat houdt dit in voor de workshops en groeps- therapie of coaching?
Deze kunnen vanaf 1 juni weer plaats vinden in Wijkhuis De Fonkel, in een hiervoor geschikte ruimte. Meer informatie hierover en over de eerst volgende data volgen spoedig.

Algemene richtlijnen leidend vanuit de RIVM: 
- Volwassenen houden anderhalve meter afstand van elkaar.
- We wassen onze handen vaak en goed.
- We schudden geen handen. 
- We hoesten in onze elleboog.
- We zitten niet aan ons gezicht.
- We blijven thuis als we, of iemand uit ons gezin, klachten hebben.

Maatregelen die worden genomen door Nika van Stiphout Coaching volgens het protocol van de RIVM:
- In wijkhuis de Fonkel zullen looproutes uitgezet worden.
- Wanneer wijkhuis de Fonkel dicht is zal Nika je beneden op komen halen. Het kan zelfs zo zijn dat wanneer de Fonkel open is Nika je ook zal op komen halen met betrekking tot de looproutes.
- Posters met instructies zijn aanwezig buiten en in de ruimte.
- De lessen en coaching worden nog steeds zoveel mogelijk online gegeven.
- De lessen die op locatie plaats vinden, vinden uitsluitend plaats op minimaal 1.5e meter afstand.
- De leerling blijft aan de rechterkant van de ruimte en Nika aan de linkerkant. Zo is ten alle tijden meer dan 1,5e meter gewaarborgd.
- Het raam blijft open staan voor extra ventilatie en frisse lucht.
- De deur van de lesruimte blijft zoveel mogelijk open staan en wordt uitsluitend aangeraakt door Nika.
- Bij binnenkomst en bij het naar buiten gaan wordt verplicht door Nika en de cursisten de handen gereinigd met desinfectie gel die aanwezig is in de lesruimte.
- Nika maakt na iedere les het lokaal en gebruikte spullen schoon met desinfectiespray voor oppervlakten.
- Raak zo min mogelijk spullen aan.
- Nika voert bij iedere leerling de gezondheidscheck volgens de adviezen van het RIVM uit.
- Kom zoveel mogelijk alleen naar de les. Brengt of haalt iemand je? Deze persoon mag buiten het wijkhuis wachten.


algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden  Nika van Stiphout Coaching. 

 

Laatst gewijzigd per 23 juni 2020.

 

Geldend voor alle leerlingen, deelnemers, bedrijven en particulierenafnemers van workshops, afnemers van een onlinecursus, afnemers van les/coaching en/of therapie (vanaf ontvangen factuur):

 

* Een proefles dien je altijd in voren te betalen. Behalve wanneer deze door Nika gratis wordt aangeboden.

 

* Je kunt alleen deelnemen aan een les of workshop wanneer de betaling voltooid is.

 

* Een les annuleren bij een strippenkaart kan tot 48 uur van te voren kosteloos.  Binnen 48 uur van te voren wordt er 100% in rekening gebracht. Dit omdat de lessen vaak ver van te voren vast gelegd worden en hierdoor andere leerlingen niet terecht kunnen. Per strippenkaart kun je eenmalig kosteloos afzeggen met betrekking tot ziekte of overmacht.

* Een les annuleren bij een abonnement kan 2 maal per abonnement, mits 48 uur van te voren kosteloos. En kan 2 keer per abonnement kosteloos, 48 uur van te voren kosteloos wanneer binnen de frequentie wordt ingehaald (dus wanneer je 2 keer per maand les hebt, je nog steeds 2 maal die maand les hebt). Daarna wordt de lessen, binnen 48 uur van te voren afgezegd, 100% in rekening gebracht. Dit omdat de lessen vaak ver van te voren vast gelegd worden en hierdoor andere leerlingen niet terecht kunnen. 

 

* De docent kan ter alle tijden zonder overleg met jou een les laten vervallen of je les verzetten (datum en tijd worden in overleg met jou geplanned).

 

* Het betalingstermijn van een strippenkaart is maximaal 14 dagen,  minimaal voor je eerst volgende les. Het geld dient overgemaakt te zijn voor je eerst volgende les. 

 

* Wanneer je nadat je een factuur voor zanglessen of een strippenkaart ontvangen hebt (binnen het herroepingstermijn van 14 dagen), om een reden niet verder wilt met de lessen, worden er annuleringskosten in rekening gebracht. (Ook bij betaling in termijnen).

Deze kosten bedragen €25,00. 

De factuur wordt alleen gestuurd nadat er mondeling of schriftelijk bevestigd is door te willen gaan met de lessen en op welke manier. 

 

*  In de vakanties lopen de lessen door, tenzij de leerling of zangcoach afmeld. Wanneer de zangcoach op vakantie is wordt dit tijdig gecommuniceerd. 

 

* Betalen in termijnen is mogelijk. Houd er wel rekening mee dat de termijnen gewoon doorlopen, ook al heb je op die dag of die week misschien geen les geplanned staan. Je bent verplicht het aantal lessen wat je hebt afgesproken te betalen, ongeacht of je wel of niet komt. De termijnen lopen door totdat het laatste bedrag betaald is.

 

 

*Wanneer je geen lesgeld betaald of betaald hebt krijg je geen les. Hetzelfde geldt voor workshops en een onlinecursus. 

 

 * Bij achterstallige betaling kan een incassobureau ingeschakeld worden. 

De hierbij komende kosten zijn voor rekening van de leerling.

 

* Restitutie op betaalde lesgelden, een onlinecursus, workshop, of een strippenkaart is in geen geval mogelijk.

 

* Contant betaling is niet mogelijk. 

 

* Bij afmelding van deelname of niet deelnemen aan een workshop na het ontvangen van de factuur wordt er 50% in rekening gebracht.

 

* Bij afmelding van deelname of niet deelnemen aan een workshop na betaling van de factuur is restitutie niet in geen geval mogelijk.

 

* Een strippenkaart is 1 jaar geldig.

 

* Op je laatst ingeplande les van je strippenkaart laat je aan de docent weten of je verder wilt met de lessen. Laat je dit niet weten of wil je niet verder dan wordt de volgende leerling op de wachtlijst ingepland. 

 

* Het heeft geen nut om veel eerder te arriveren bij je les omdat een andere leerling op dat moment nog les heeft. Je zult dan beneden in de hal moeten wachten.

 

 * Lessen, het volgen van een online cursus, workshpp, therapie of coaching bij Nika van Stiphout is geheel op eigen risico. Nika van Stiphout  is nooit aansprakelijk voor lichamelijk letsel of lichamelijke klachten na start van het volgen van lessen bij Nika van Stiphout Coaching.

 

Nika van Stiphout Coaching kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies, diefstal, of beschadiging van eigendommen van de leerling. Het betreden van de les locaties is geheel op eigen risico.

 

* Het is niet mogelijk om geld van cadeaubonnen terug te krijgen.

*  Het is niet toegestaan de teksten, video's, materialen van de online cursussen, trainingen, coaching te delen met derden, tenzij ik hiervoor schriftelijk toestemming heb gegeven.  

 

* Het is niet toegestaan om de opgedane kennis commercieel te verkopen of op te nemen in een eigen online cursus, event, training, coaching, tenzij ik hier schriftelijk toestemming voor gegeven heb.

 

* Nika streeft ernaar de materialen levenslang online toegankelijk te houden voor de deelnemers, maar dit kan ze niet garanderen. Als de materialen worden verwijderd of worden verhuist naar een andere URL zal ze dit tijdig, per mail, doorgeven. Zodat je de video's kunt downloaden  of bewaren. Nika zal dit bericht altijd versturen naar het laatste e-mailadres dat je bekend hebt gemaakt. Het niet doorgeven van een nieuw e-mailadres komt voor jouw risico.

 

* Elke handeling die je doet naar aanleiding van deelname aan een zangles, workshop of onlinecursus, live training, coaching of consultancy is volledig voor eigen verantwoordelijkheid van jou als deelnemer.

 

* Wanneer de verzendservice van Nika van Stiphout Coaching de onlinecursus naar uw mail verstuurd heeft (en u dus toegang heeft tot de digitale inhoud) komt uw herroepingsrecht per direct te vervallen.

 

 * Na de contractperiode van een jaar of halfjaar abonnement wordt deze automatisch verlengd met dezelfde duur en is vanaf dat moment per maand opzegbaar met inachtneming van een maand opzegtermijn. Dus geef optijd  (maximaal 1 maand van te voren) aan wanneer je een abonnement wilt opzeggen Bij een flex abonnement kun je per maand opzeggen met inachtneming van een maand opzegtermijn. Je dient wel tenminste 3 maanden lang lessen te volgen.

 

* Bij een abonnement is het alleen mogelijk een les te verzetten binnen de abonnementsperiode. Dus bijvoorbeeld binnen dezelfde week, binnen dezelfde twee weken of binnen dezelfde maand. Lukt dit niet dan kan de les niet worden ingehaald en vindt er geen restitutie plaats. 

* Een abonnement in frequentie omhoog aanpassen kan op ieder gewenst moment. De frequentie naar beneden aanpassen kan na 3 maanden.

* Bij afwezigheid van de docent zal er een vervanger worden geregeld  of wordt er in overleg een andere datum ingepland.


* De abonnementsprijzen zijn een gemiddelde. Samen wordt er een inschatting gemaakt met betrekking tot vakanties of afwezigheidsperiode. 

* Vanaf 1 augustus 2021 kan de betaling van een abonnement via automatische incasso verlopen, tot die tijd moet het geld handmatig overgemaakt worden naar aanleiding van de factuur.

 

* De algemene voorwaarden kunnen op ieder moment aangepast worden.