WEETJES & NIEUWTJES

STICHTING NO GUTS NO GLORY

In mei werd ik benaderd door de mooie stichting No Guts No Glory;
Voor mensen met kanker of herstellende van kanker, maar ook voor mantelzorgers van mensen met kanker regelen zij een instrument en een vakdocent bij jou in de buurt. Voel je vrij contact op te nemen om te praten over de mogelijkheden via info@stichtingngng.nl.

 

Zangles voor Marianne

Na fijne gesprekken met Marianne hebben we snel geschakeld om een goede en passende zangdocent voor haar te vinden, zodat ze zo snel mogelijk kon starten. We gaan haar een jaar lang ondersteunen en zanglessen vergoeden.

 

Ze legt graag zelf uit hoe belangrijk dit voor haar is:

 

https://www.stichtingngng.nl/2022/05/23/zangles-voor-marianne/


BLIK OP DE TOEKOMST GERICHT!

We gaan uitbreiden! De agenda zit ondertussen alweer een tijdje vol.
Hier zijn we ontzettend blij mee, maar ook vinden we het jammer dat we niet meer mensen aan kunnen nemen. Vandaar dat we, vanaf nu, verder uit gaan breiden in tijden, coaches en docenten!

We starten met het toevoegen van lestijden op donderdag ochtend en een extra donderdag middag! Deze lessen worden nog door mijzelf gegeven.
Vanaf 9 mei kun je iedere donderdag ochtend, tussen 0900 en 1215 uur en ieder donderdag middag terecht voor zanglessen!

Daarnaast komen er in de loop van het komende half jaar ook de volgende tijden extra bij;
- Iedere maandag ochtend tussen 0900 en 1215 uur
- Iedere dinsdag ochtend tussen 0900 en 1215 uur

Dit  betekent uiteindelijk dat je per 1 september op maandag tot en met zaterdag terecht kunt voor zanglessen en coaching!

 

Voor nu betekent het concreet dat er 14 nieuwe beschikbare plekken per 9 mei bij komen.
Wanneer we weer nieuwe plekken beschikbaar hebben volgt er natuurlijk direct een update.

Je kunt al langs komen voor een gratis kennismaking/proefles, wanneer je interesse hebt in één van de nieuwe plekken of op de wachtrij zou willen komen voor een van de bestaande plekken!

Je kunt een gratis kennismaking/proefles aanvragen via een mailtje naar nikavanstiphoutzangcoaching@gmail.com. Dan pakken we het meteen samen op!

Voor vragen of contact mag je altijd vrijblijvend contact opnemen!

Met warme groet,

Nika van Stiphout


 


cADEAU LEYA & NESSA

Leya & Nessa; twee leerlingen die (zomaar?!) als verrassing een eigen tekst hebben geschreven op het liedje waar we in de lessen mee bezig zijn.

Tot in tranen ontroerd. Een van de liefste dingen die ik ooit gekregen heb. Ontzettend dankbaar. Dank je wel dames! Dit betekent heel veel voor mij, ik ga dit nooit vergeten!

(En de chocolaatjes gaan er ook wel in hoor hihi)


nika; 'de spraakmakende stem'.

Heldenketting helmond 2021

'NIKA; DE SPRAAKMAKENDE STEM'.

Afgelopen zaterdag was het al zover. En sinds dat ik wist dat ik er deel van mocht uit maken, dat ik benoemd was tot één van de helden van Helmond, loop ik al met een trots, dankbaar en blij gevoel rond. Maar een post kon ik er nog niet aan wijden, want wat moet je hierop nou echt zeggen of wat moet je hierover nou schrijven... Ik ben iedere dag, oprecht, blij en dankbaar voor het werk wat ik mag doen. Hoeveel leuke mensen ik ontmoet, hoeveel vrijheid ik krijg in het vormgeven van mijn werk, hoeveel mensen ik mag inspireren, hoeveel mensen ik mag opvrolijken en hoeveel mensen ik mag zien groeien.

 

 

 

Het feit dat ik ook nog als 'held' bekroont word is voor mij en A; helemaal niet nodig, B; doe lekker normaal dan doe je al gek genoeg, C; een ontzettend grote eer, en D; absouluut de kers op de taart en iets wat ik altijd bij me zal dragen en onthouden. Met heeeeuulll veeeuuull trots! Net zoals dat ik altijd al een trotse Helmonder ben geweest! Onwijs bedankt voor dit ongelofelijk mooie portret @spacemambo! Ik had je natuurlijk al ontmoet bij ons interview en had je werk al bekeken. Mijn verwachting was hierdoor al hoog, want je bent een leuk mens en je werk is prachtig! Maar ik heb mijzelf nog nooit zo herkent in een foto of wel portret. Zo knap!!!!

 

Ook @hetzuidelijktoneel en @hetspeelhuis bedankt voor het mede mogelijk maken! Groetjes van deze Helmondse held!


Groetjes van deze Helmondse Held!

90 JAAR ST. ANNA ZORGGROEP

Een jaar vliegt snel voorbij!

Sinds 1 oktober 2020 geef ik 2 keer per maand Muzikale Ervaringen (muziektherapie) bij 2 locaties van de St. Anna Zorggroep. Hier geniet ik ontzettend van! Iedere week is weer anders en iedere keer maak ik weer de meest bijzondere dingen mee samen met de fijne medewerkers, a.k.a mijn collega's, van St. Anna.

Ik weet nog dat ik in mijn eerste evaluatie gesprek zei; vanaf het begin voelde ik me al thuis en heb ik het gevoel als ZZP'er 'ineens' collega's te hebben. Dat is maar weer bewezen toen afgelopen week de post bij ons op de mat viel! St. Anna Zorg bestaat alweer 90 jaar en ook ik werd hierbij betrokken!

Van harte gefeliciteerd met jullie 90 jaar bestaan @Annaouderenzorg en met al het moois wat jullie allemaal neerzetten!

Bedankt voor alles en ik hoop nog langs van onze samenwerking te mogen genieten!

#stannazorggroep #stannazorg #stannaouderenzorg #ouderenzorg #muziektherapie #muzikaleervaringen #zang #piano #muziek #ontspanning #blij #fijn

 

 


ouwe sok

Wist je dat we bij Nika van Stiphout Coaching ons graag inzetten voor het goede doel? Dit jaar werken we mee aan Ouwe Sok! Om alle kinderen (en het zijn er VEEL TE VEEL, 2500 kinderen) die in Helmond onder de armoede grens leven een leuke dag te geven! Om hier aan bij te dragen veilen we maar liefst 6 keer 2 zanglessen! De opbrengst van de veiling gaat uiteraard geheel naar het goede doel!

 

Wil jij, bijvoorbeeld voor Moederdag, een zangles cadeau doen? Of zelf volgen? Of gewoon omdat het kan? Of omdat je altijd al hebt willen leren zingen?! Bied dan nu mee op; https://ouwesokhelmond.nl/categorie/veiling

 

Deze keer niet de hoogste bieder? Probeer het voor de volgende zangles nog een keer!

#ouwesok #goededoel #zangles #veiling #zingen #zang #moederdag #leuk #armoede #hulp #mooiinitiatief #fijn #bijdragen #maatschappij


ARTIEST VAN DE MAAND

In oktober 2021 ben ik door Omroep Helmond benoemd tot artiest van de maand, super gaaf!
Hieronder vind je het gehele interview waarin ik meer vertel over wie ik ben, wat ik doe en over mijn verhaal! 14 minuutjes, best beknopt toch?!


pasen bij de kinderopvang

Heb jij ook een fijn Paasweekend gehad?!

Het is nu gelukkig allemaal alweer gesmolten, maar deze morgen lag er gewoon een pak sneeuw! Zo lijkt het Paasweekend ineens alweer lang geled en. Vooral als je kijkt naar het weer wat we vorig jaar tijdens Pasen hadden!

Vandaag heb ik er nog gauw een extra Paasdag aan vast geplakt. Bij gastouderopvang Roos en Kids hebben we vandaag een heel leuk en vooral muzikaal Paashaas spel gespeeld!

 

Hopelijk is het gauw weer heerlijk zonnig weer, dan lijkt het muzikale lente thema iets meer op zijn plaats hihi!

#muzikaleervaringen #muziektherapie #muziektherapeut #paashaas #Pasen #kinderopvang #gastouderopvang #muziek #zingen #spelen #spelletjes #kinderen

 


leerling daniel; artiest van de maand

zingen zangles workshops privé groepsles groepen individueel muziektherapie helmond eindhoven noord-brabant kwaliteit proefles dagbesteding muzikaal ontwikkeling kinderen volwassenen ouderen privé zangles zang zingen workshops muziektherapie groepen

Super trots op onze leerling @heartbeathero ! Artiest van de maand bij @DitisHelmond @aarondcrew ! Gefeliciteerd Daniel! Keep up the passion and good work!

 

Interview is te zien via; https://ditishelmond.nl/heartbeat-hero-is-artiest-van-de.../ of link in bio!

 

 


groepslessen voor kinderen tot 13 jaar weer gestart

zingen zangles workshops privé groepsles groepen individueel muziektherapie helmond eindhoven noord-brabant kwaliteit proefles dagbesteding muzikaal ontwikkeling kinderen volwassenen ouderen privé zangles zang zingen workshops muziektherapie groepen

Houd jij ontzettend van zingen en wil je er ook graag meer van weten, het beter leren en wil je het vooral graag nóg meer doen? Maar...wil je dat liever niet alleen? Dan zijn de groepslessen echt iets voor jou!

In groepen van minimaal 4 en maximaal 8 kinderen gaan we samen aan de slag! Op een leuke manier leren we zingen, samen zingen, leren we wat allemaal belangrijk is om te zingen en is er ook nog ruimte voor vragen en hulp 1 op 1 (in de groep) als het nodig is.

 

De belangrijkste elementen in de groepslessen zang voor kinderen van 8 tot 13 jaar zijn;

  • Samen plezier maken
  • Zelfvertrouwen opbouwen
  • Leren van elkaar en luisteren naar elkaar
  • Alles laagdrempelig
  • Gezelligheid
  • Lekker en vrij zingen
  • En natuurlijk (bijna vanzelf) heel veel leuke dingen leren

 

Groepslespakket; Laten We Beginnen Met Zingen

In 4 lessen van 1,5 uur gaan we aan de slag met de basis. Wil je daarna nog meer groepslessen? Dan wordt er gekeken wie er nog meer door wil met de groepslessen (of dat er nieuwe aanmeldingen zijn) en vormen we daarmee een groep of kan je kiezen voor duo of privé lessen.

 

Inhoud van de lessen;

Les 1; kennismaking met elkaar en met zingen, ademhaling, opwarming, samen zingen van groepsliedjes, zelfvertrouwen, plezier, ruimte voor vragen.

Les 2; herhaling ademhaling, opwarming, samen zingen van groepsliedjes, zelfvertrouwen, plezier, eerste zangtechniek, voor wie wil beginnen met solo of kleine groepjes zingen, ruimte voor vragen.

Les 3; ademsteun, opwarming, samen zingen van groepsliedjes, zelfvertrouwen, plezier, tweede zangtechniek, voor wie wil solo of kleine groepjes zingen, ruimte voor vragen.

Les 4; ademsteun, opwarming, samen zingen van groepsliedjes, zelfvertrouwen, plezier, derde zangtechniek, voor wie wil solo of kleine groepjes zingen, ruimte voor vragen.

Voor meer informatie, klik hier!


we mogen weer open!

zingen zangles workshops privé groepsles groepen individueel muziektherapie helmond eindhoven noord-brabant kwaliteit proefles dagbesteding muzikaal ontwikkeling kinderen volwassenen ouderen privé zangles zang zingen workshops muziektherapie groepen

We hebben super goed nieuws:

Na een telefonisch gesprek met het RIVM heb ik zojuist toestemming gekregen voor het het geven van individuele zanglessen op locatie!

 

Mocht je klachten hebben, je niet fit voelen of liever niet op locatie les hebben? Dan ben je natuurlijk (nog steeds) altijd welkom online! Inplannen kan gewoon weer via de online agenda. Dagen en tijden zijn beschikbaar vanaf de 21ste januari.

 

Mocht de avondklok doorgezet worden dan moeten we even contact houden over waar de dinsdagavond lessen naar toe gaan. Maar dat komt vast helemaal goed.

 

Mocht je vragen hebben dan hoor ik het graag! Jongens, ik ben zo blij! Hopelijk tot snel weer op locatie of online!


interview indebuurt helmond

zingen zangles workshops privé groepsles groepen individueel muziektherapie helmond eindhoven noord-brabant kwaliteit proefles dagbesteding muzikaal ontwikkeling kinderen volwassenen ouderen privé zangles zang zingen workshops muziektherapie groepen

 

 

Afgelopen december heb ik een super leuk gesprek gehad met Marleen van InDeBuurt Helmond In dit gesprek blikten we terug op mijn 2020 en keken we al voorzichtig vooruit naar 2021. Afgelopen jaar is er ontzettend veel gebeurt en daar ben ik super dankbaar voor! Het heeft ook heel veel deuren op een kier gezet voor dit jaar. En daar gaan we natuurlijk het beste van maken! Je moet zelf de slingers ophangen! Klik hier voor het interview!

 

 


dtijdelijk gesloten in verband met lockdown

zingen zangles workshops privé groepsles groepen individueel muziektherapie helmond eindhoven noord-brabant kwaliteit proefles dagbesteding muzikaal ontwikkeling kinderen volwassenen ouderen privé zangles zang zingen workshops muziektherapie groepen

Beste leerlingen,

Waarschijnlijk heeft het nieuws jullie ondertussen ook al bereikt. 

Vanaf morgen is er weer een lockdown tot en met minimaal 19 januari 2021. Ook wij moeten dan weer tijdelijk stoppen. 

Ik baal hier uiteraard weer even van maar, hopelijk is het allemaal voor het goede doel! Gezondheid voorop!

Hopelijk is dit de laatste keer en zal 2021 gauw voorspoediger verlopen.

Voor nu betekend het dat er dus geen zanglessen of klankschalen sessies gegeven worden op locatie.

Voor degene die online les willen, stuur even een mailtje, dan plannen we samen iets in!

De agenda zet ik dicht tot en met 19 januari, vanaf donderdag 21 januari zouden er weer lessen plaats kunnen vinden. Voel je vrij om die gewoon al lekker in te plannen! 

Mochten er vragen zijn dan hoor ik het graag!

Ik wens jullie al het goeds en veel gezondheid toe!
Ook alsnog fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Ik ga jullie wel ontzettend missen komende weken zeg!

 


Strippenkaart verlopen? Geen paniek!

zingen zangles workshops privé groepsles groepen individueel muziektherapie helmond eindhoven noord-brabant kwaliteit proefles dagbesteding muzikaal ontwikkeling kinderen volwassenen ouderen privé zangles zang zingen workshops muziektherapie groepen

Van sommige van jullie is de strippenkaart verlopen terwijl er nog lessen op staan. Dit omdat we ruim 2 maanden dicht zijn geweest in verband met de eerste lockdown en 2 weken in deze gedeeltelijke lockdown.

 

Maar niet getreurd, geen paniek!

Wanneer je nog gebruik wilt maken van je lessen kan dat nog uiteraard!

Volg je weer een les binnen nu en 31 januari 2021? Dan wordt je strippenkaart eenmalig 3 maanden verlengd, zodat je nog gebruik kunt maken van al lessen.

 

 

 


tijdelijk eigen drinken meenemen

zingen zangles workshops privé groepsles groepen individueel muziektherapie helmond eindhoven noord-brabant kwaliteit proefles dagbesteding muzikaal ontwikkeling kinderen volwassenen ouderen privé zangles zang zingen workshops muziektherapie groepen

Altijd gezellig, zangles met Ron!

__________________

Door de gedeeltelijke lockdown is Wijkhuis De Fonkel helaas nog gesloten. Gelukkig kan ik wel gewoon les geven in mijn ruimte, maar ik heb nu tijdelijk geen toegang tot de keuken.

Wat betekend dat het heerlijke kopje koffie of thee wat ik mijn leerlingen doorgaans aanbied, nu even op zich laat wachten.

'Geen probleem!', zei Ron! 'Dan neem ik wel wat lekkers te drinken voor ons mee!'. En jawel hoor, Ron had een thermosfles, bekers en blikjes drinken bij zich! Ik kon zelfs kiezen! En als kers op de taart was het ook nog eens cafeïne vrije koffie, want Ron pikt altijd de laatste les van de dinsdag avond mee!

Proost op jou Ron! Tot snel weer!

___________________

Heb je binnenkort zangles? Vergeet dan niet iets te drinken voor jezelf mee te nemen!


interview nrc

zingen zangles workshops privé groepsles groepen individueel muziektherapie helmond eindhoven noord-brabant kwaliteit proefles dagbesteding muzikaal ontwikkeling kinderen volwassenen ouderen privé zangles zang zingen workshops muziektherapie groepen

Een paar weken geleden werd ik benaderd door een journaliste van het NRC Handelsblad of ik wilde deelnemen aan een interview voor het item Spitsuur.

 

Waarbij ik een compliment kreeg over mijn eigen website en werkzaamheden als zangeres, zangcoach en muziektherapeut. En waarbij de journaliste erg benieuwd was naar mijn werkzaamheden in de tijd van de coronacrisis en naar hoe mijn privé leven samen met mijn vriend er op dit moment uit ziet.

 

Of ik dus mee wilde werken aan het interview? Nou, natuurlijk wilde ik (en wij) hier aan meewerken! Wat een eer om op deze manier benaderd te worden! Natuurlijk wil ik ons verhaal delen! En jongens wat een leuk eindresultaat!

 

Heel bijzonder om ons leven, in deze fase, zo vastgelegd te hebben!

Ik ben enorm trots op ons en dankbaar voor ons leventje en alles en iedereen die daar deel van uitmaakt!

Dank je wel!

Nieuwsgierig naar het leuke artikel? Klik dan op de download knop hieronder!

Download
Interview NRC
Interview NRC.pdf
Adobe Acrobat document 673.0 KB

interview libelle

zingen zangles workshops privé groepsles groepen individueel muziektherapie helmond eindhoven noord-brabant kwaliteit proefles dagbesteding muzikaal ontwikkeling kinderen volwassenen ouderen privé zangles zang zingen workshops muziektherapie groepen

We staan in de @libelle !

Heeft de corona crisis invloed op onze muzieksmaak?!

Afgelopen week belde de @libelle of ik als muziektherapeut mee wilde werken aan een interview over muziek en de crisis. Natuurlijk wil ik dat!

In de rubriek 'Even bellen met...' vertel ik je er alles over!

https://www.libelle.nl/lekker-in-je-vel/muziektherapeut-corona/